Bundan yirmi yıl öncesine, yani 2000li yılların başına gidersek, uzaktan kumandalı arabaların ne kadar heyecanlı bir oyuncak tasarımı olduğunu hatırlayabiliriz. O dönemlerde çoğu çocuğun hayal bile edemeyeceği bir oyuncaktı. Kullananlar ise, heyecanları gözlerinden okunurdu. Bir yere çarpmasın diye oynayamazlardı bile. Günümüzde ise Drone ile nereye sözünü duyar gibi oluyorum. Teknoloji son yirmi yılda öyle hızlı ilerledi ki, gün geçtikçe daha da ilerlemeye devam etmekte. Şu anda birçok iş tarafından kullanılmaya başlayan drone modelleri, yine uzaktan kumandalı olup, tekerlekli değil de pervaneli olup, havada uçarak kullanılmaktadır.
Drone Nedir?
Drone İngilizce kökenli bir kelimedir. Erkek arı anlamına gelen drone, günümüzde insansız hava aracı olarak da bilinmektedir. Genellikle askeri alanlarda kullanıldığı görülen bu aletleri, artık çoğu kişinin ulaşması mümkündür. 2 çeşit drone vardır. Bunlardan biri internet aracılığı ile çalışan drone, bir diğeri de internet olmayan bölgelere erişim sağlaması açısından kullanılanlardır. Bu ürün, profesyonel kameraların dışında çekilmesi zor olan koşullarda devreye girmektedir. Bir yere kadar kaydetme özelliği bulunan bu cihaz aynı zamanda fotoğraf da çekebilmektedir.
Drone Nasıl Kullanılır?
Drone uzaktan kumandalı olarak kullanımı biraz profesyonellik gerektiren bir cihazdır. Boş bir alanda kullanılıp havalandırılması gerekmektedir. Şarjlı olarak kullanılmaktadır. Yün tuşları ile ve pervanesi ile havalandırılır. Havada bulunduğu süre içerisinde, kumandada bulunan yönler sayesinde hareket etmesi sağlanmaktadır. Çoğu drone aletler 100 ile 120 metre yüksekliğe kadar çıkabilmektedirler. Genellikle rüzgârsız havalarda kullanılması gerekir. Günümüzde, askeri anlamda çok gerekli olmaya başlayan bu cihazlar, yangın söndürmede de sıklıkla kullanılmaya başlanmıştır. Özel haznelerine doldurulan suyu, uzaktan kumandayla kontrol ederek, havadan boşaltılır ve yangını söndürmeye yardımcı olur.
1 comment