İletişim
Nurtepe Mah. Alibeyköy Cad, Çam Sk. No35/A,
[email protected]
T: +90 212 266 07 77
Work Inquiries
[email protected]
T: +90 212 266 07 77
Back

Katlanabilir iPhone Geliyor!

Apple analisti Ming-Chi Kuo yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çekti. Apple ile ilgili bir açıklama yapan Min-Chi Kuo, teknoloji severleri heyecanlandırdı. Yapılan çarpıcı açıklamaya göre Apple, katlanabilir iPhone üzerinde çalışma yürütüyor. Ancak bu telefon Samsung ya da Huawei markalarının aksine OLED ekran teknolojisini sunmayacak. Apple markası bunun yerine yeni bir teknoloji olan renkli elektronik kağıt ekranlar üzerinde çalışıyor.

Apple telefonları ile ilgili yaptığı açıklamalar ile bilinen ünlü analist Ming-Chi Kuo, gündemde şok etkisi yaratan bir açıklamada bulundu. Kuo’ya göre Apple markası, katlanabilir ekranı olan bir akıllı telefon üzerinde test ve çalışma sürdürüyor. Ancak bu akıllı telefon modeli, bugüne kadar piyasaya çıkmış olan Samsung Galaxy Z modelinden farklı bir özelliğe sahip olacak. Açıklamaya göre Apple, OLED ekran teknolojisi yerine renkli elektronik kağıt ekran (EPD) kullanacak.

Katlanabilir teknolojiler ile gelişen akıllı telefonların büyük bir çoğunluğunda biri içeride biri dışarıda iki ayrı telefon ekranı bulunuyor. Bu da bataryanın çabuk bitmesi gibi sorunla yol açıyor. Apple markasının üzerinde çalıştığı bu teknoloji ise bu sorunu ortadan kaldırabilme gücüne sahip. Çünkü EPD ismi verilen ekranlar, enerji tüketimi açısından oldukça cimri davranıyor.

EPD Ekran Teknolojisi OLED’den Daha Mı İyi?

Apple’ın katlanabilir ekrana sahip iPhone modelleri ile ne zaman tanışacağımız şu an için bilinmese de merakla bekleniyor. Ancak analist Ming-Chi Kuo’nun yaptığı son paylaşım, Apple’ın bu sektöre farklı bir yaklaşım getirebileceğini gözler önüne seriyor. Şayet E Ink firmasının çalışmaları sonuç verir ve bir gün EPD’ teknolojisinin OLED ekranlarla yarışabildiğini görürsek, katlanabilir ekrana sahip telefon sektöründeki tüm dengelerin de sarsıldığına şahitlik edebiliriz.

E Ink isimli firma, bundan kısa bir zaman önce “Gallery 3” olarak isimlendirdiği son EPD ekranını duyurmuştu. Şirket tarafından yapılan açıklamalar, bu ekranların OLED kadar iyi performans sunmadığını ve görüntü kalitesinin pek de iyi olmadığını gözler önüne serdi. Öyle ki Gallery 3, 60 Hz tazeleme hızına bile tam olarak ulaşamıyor. Bununla birlikte çözünürlük ve parlaklık oranı da bu teknolojide istenen seviyelerde değil. Ancak E Ink, EPD ekranlarla ilgili araştırmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Yani söz konusu teknoloji yakın bir gelecekte gelişebilir…

 

Etüd Bilişim
Etüd Bilişim
https://www.etud.com

​​​Size daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için kişisel veri politikamızdoğrultusunda çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.