İletişim
Nurtepe Mah. Alibeyköy Cad, Çam Sk. No35/A,
[email protected]
T: +90 212 266 07 77
Work Inquiries
[email protected]
T: +90 212 266 07 77
Back

iOS 16 ile iPhone’lara Gelecek 5 Yeni Özellik

Yaz ayarının gelmesi ile Apple’ın düzenleyeceği etkinlikler için de geri sayım başlamış oldu. Apple, yapacağı etkinlikler ile iOS 16’yı da tanıtıma sunacak. Peki iOS16 hangi özellikleri ilk kez sunacak?

ABD merkezli teknoloji şirketi Apple için hareketli yaz ayları başlamak üzere. Şirket, 6 Haziran 2022’de Apple Worldwide Developers Conference (WWDC) etkinliklerini hızlı bir şekilde başlatacak. Bu etkinlikte diğer şeylerden önce iPhone’larda kullanılan yeni işletim sistemi iOS 16 ile tanışma fırsatı yakalayacağız.

ios 16

İOS 16 İle Hangi Özellikler Gelecek

Söylentilere göre iOS 16’da acil durum uydu desteği özelliği, bir iPhone sahibinin mobil hattı bile görevliler ile iletişime geçmesini sağlayacak. Özelliği destekleyen iPhone’lar doğrudan uydulara bağlanacak ve kullanıcılar, yangın, uçak kazası veya deprem gibi acil olaylarda yardım talebinde bulunacaklar. Mark Gurman’a göre bu yeni özellik, iki farklı uygulanabilirlik seçeneği ile kullanıma sunulabilir. Bunlardan ilki, kullanıcıların yetkililere kısa mesaj atması ile karşımıza çıkabilir. İkinci uygulanabilirlik seçeneği ise kullanıcının tıbbi bilgiler ile konum bilgilerini yetkililere göndermesi şeklinde olabilir.

The Wall Street Journal gazetesinin iddiasına göre ise iOS 16’daki önemli yeniliklerden bir tanesi detrafik kazalarını algılama özelliği olacak. Bu özelliğin iPhone ve Apple Watch’taki sensörler aracılığıyla geleceğini söyleyen kaynaklar, özelliğin zaten yaklaşık bir yıldır test edilerek kullanıldığını ileri sürüyorlar.

Apple, günümüzden birkaç yıl önce widget özelliğini kullanıma sunmuştu. Ancak bu widgetlar şu an için istenen seviyede değil. Çünkü widgetlar için hiçbir özelleştirme yok. Mark Gurman’a göre iOS 16, widget kullanımında yepyeni bir özellik sunacak. Çünkü kullanıcılar, yeni işletim sisteminde etkileşimli olacaklar. Buradaki “etkileşim”den kastın ne olduğu tam olarak bilinmese de iddialara göre iPhone’lardaki widgetlar, artık değiştirilebilecek. Bu sayede kullanıcılara çok daha iyi bir kullanım sunulmuş olacak.

Sektör kaynaklarının tahminlerine göre iOS 16, yenilenmiş Apple programlarına sahip olacak. Bu bağlamda; en büyük yenilik Sağlık uygulamalarında olacak. iOS 16 ile gelişmiş uyku izleme ve ilaç yönetim özelliğinin Sağlık uygulamasına geleceği ifade ediliyor. Öte yandan, kadınlar için adet döngüsü takibi gibi özellikler de iOS 16’daki Sağlık uygulamasında yer alabilir. Tüm bunlara ek olarak Mesajlar, Fotoğraflar, FaceTime ve Takvim gibi programların neredeyse tamamen güncelleneceği belirtiliyor.

Etüd Bilişim
Etüd Bilişim
https://www.etud.com

​​​Size daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için kişisel veri politikamızdoğrultusunda çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.