İletişim
Nurtepe Mah. Alibeyköy Cad, Çam Sk. No35/A,
[email protected]
T: +90 212 266 07 77
Work Inquiries
[email protected]
T: +90 212 266 07 77
Back

Mark Zuckerberg: Metaverse, Önümüzdeki 5 Sene Para Tüketecek

Fecabook Meta CEO’su Mark Zuckerberg, ortaklarına yaptığı açıklamada metaverse projelerinin önümüzdeki 5 senede önemli oranlarda para tüketeceğini açıkladı. Zuckerberg’ün yanı sıra şirketin yönetiminden sorumlu kişilerden de önemli bir açıklama geldi.
Ekim 2021’de tüm dünyada yeni bir modanın başlamasına yol açacak Meta projesini tanıtan Facebook, bununla birlikte isim yeniliğine de gitmiş ve yeni adını Meta olarak belirlemişti. Şirket, o günden bu güne metaverse hakkında düzenli olarak çalışmalar yapmaya ve planlarını açıklamaya devam ediyor.

Bu kapsamda son olarak Facebook yani Meta CEO’su Mark Zuckerberg’ten yeni bir rapor geldi. Bloomberg tarafından paylaşılan habere göre Zuckerberg, ortaklarıyla bir araya geldiği son toplantısında şirketin Meta çalışmalarının önümüzdeki beş sene boyunca önemli miktarda para tüketeceğini söyledi.

Metaverse-Facebook

Metaverse-Facebook

Metaverse Donanımlarına Herkes Erişebilecek

Facebook’un adı ve markasını değiştikten sonra şirkette pek çok değişiklik oldu. Şirketin ticari yönü ve çalışmaları da temelden değişti. İnsanlar yıllardır Meta gibi bir şeyin hayalini kuruyorlar. Yıllar boyunca hologramlar ve sanal gerçeklik filmlerde, dizilerde işlendi ve bir hayal ürünüydü. Facebook büyük bir hamle yaptı ve adını meta olarak değiştirdi.

Metaverse alanına yoğunlaşan Facebook her yıl hissedarlar toplantısı yapıyor ve bu toplantılardan önemli açıklamalar ortaya çıkıyor.

Her yıl gerçekleşen hissedarlar toplantısının bu seneki ayağına katılan Zuckerberg, yatırımcılara “Donanımın herkes için mümkün olduğunca uygun maliyetli olmasını ve dijital ekonominin gelişmesini sağlamak istiyoruz.” açıklamasında bulundu. Zuckerberg’ün açıklamalarından satır başları burada sonlanırken, şirketin yönetim ekibinden de önemli bir açıklama geldi.

Meta Yönetim Kurulu, topluluğa sunduğu belgede şirketin meta çalışmaları kapsamındaki “bedenselleştirilmiş internet” ürünlerinin genelinin önümüzdeki 10 ila 15 yıl içinde gerçekleşmesinin mümkün olmadığını açıkladı. Bu açıklamalar ve Zuckerberg’ün yatırımcılara uyarı niteliğinde olan söylemleri, Meta’nın parasının büyük bir kısmının metaverse geleceğine gideceğini gösterdi. Şirket, bunun için zarar etmeyi de göze alıyor gibi duruyor.

 

Etüd Bilişim
Etüd Bilişim
https://www.etud.com

​​​Size daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için kişisel veri politikamızdoğrultusunda çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.