İletişim
Nurtepe Mah. Alibeyköy Cad, Çam Sk. No35/A,
[email protected]
T: +90 212 266 07 77
Work Inquiries
[email protected]
T: +90 212 266 07 77
Back

Çocukların Telefon ve Tablet Kullanımındaki Artış Zirve Seviyesinde!

Pandemi sırasında arkadaşlardan ve okullardan uzak kalmak, çocuklar ve gençler arasında telefon kullanımda büyük bir artışa neden oldu. Çocukların ve ailelerin hayatlarını iyileştirmeye çalışan ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olan Common Sense Media isimli firmanın yaptığı bir araştırma oldukça ilgi çekici. Firmanın yaptığı araştırmaya göre; 2021’de ekran kullanımının önceki dört yıldan çok daha hızlı arttı. Ayrıca, son iki yılda çocukların ekrana bakma süresi altı kat arttı.

Korona virüs salgını muhtemelen ekran kullanımındaki artışlara büyük katkıda bulundu. Çalışmaya göre TikTok gibi platformlar popülaritesini artırmaya devam etti.

Çocukların Günlük Ekrana Bakma Süresi Çok Fazla

Sosyal medyadaki videolar, çocukların telefon kullanımının tepesindeki yerlerini aldı. Ancak, video oyunlarında vakit geçirmek pandemi sırasında önemli ölçüde artmadı. Çevrimiçi videolar, oyunlar ve sosyal medya son 2 yılda kullanım oranlarında hep zirvede. Ayrıca, çocuklar ve gençler veya erkekler ve kızlar arasındaki genel telefon kullanma oranlarındaki ayrışmalar da devam ediyor.

Sosyal medya olumlu veya olumsuz şekillerde kullanılabilir. Common Sense Media’nın kıdemli araştırma direktörü Mike Robb’a göre, savunmasız çocuklar telefonları aşırı kullanıyor veya sosyal medyayı zihinsel sağlık sorunlarına katkıda bulunacak şekilde kullanıyor.

Bu çocukları sosyal medyanın zararlı etkilerinden korumamız gerekiyor. Ancak, sosyal medyayı ruh hallerini yüksek tutmak, arkadaşlarıyla bağlantı kurmak veya zihinsel aktivitelerini desteklemek için kullanan çocuklar da var. TechNewsWorld isimli teknoloji sitesinin yaptığı açıklamaya göre, tüm telefon kullanma zamanını sosyal medyada harcayan çocuklar yaşıtlarına göe okulda geri kalıyor.

Rapor, 2019’daki pandemi öncesindeki son medya kullanım raporuna kıyasla sekiz önemli sonuç buldu. Common Sense Media’nın çalışması, Dünyanın farklı yerlerindeki 8ila 18 yaşındaki rastgele seçilen kişiler arasında sosyal medya kullanım kalıplarını izleyen ulusal düzeyde temsili tek ankettir.

Çalışmadan çıkan en çarpıcı sonuç ise gençler artık günde yaklaşık bir buçuk saatini sosyal medyayı kullanarak geçiriyor, ancak sosyal medya hakkında çelişkili duygulara sahipler. Gençler sosyal medyaya çok zaman ayırsalar da, sürekli bu tür aktivitelerden zevk almıyorlar.

Etüd Bilişim
Etüd Bilişim
https://www.etud.com

​​​Size daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için kişisel veri politikamızdoğrultusunda çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.