İletişim
Nurtepe Mah. Alibeyköy Cad, Çam Sk. No35/A,
[email protected]
T: +90 212 266 07 77
Work Inquiries
[email protected]
T: +90 212 266 07 77
Back

Apple, İpod’un Üretimini Durduruyor

Yaklaşık 22 yıl önce çıkan ve o zamanlar elektronik dünyasında büyük değişikliklere yol açan İpod’un üretimi durdurulacak. iPhone’un yaratılmasına da yol açan cihazların üretimini yakında durdurulacak. İlk iPod, o zamanlar için çığır açacak şekilde 1.000’e kadar şarkı tutabiliyordu.

iPod basit bir hedefle başladı üretildi ve İphone’ların da atası oldu diyebiliriz. Bu küçük cihazların üretilmesindeki amaç insanların daha fazla Macintosh bilgisayar satın almasını sağlayacak bir müzik ürünü yaratmaktı. Birkaç yıl içinde tüketicilerin alışkanlıklarını ve müzik endüstrisini değiştirecek ve Apple’ın dünyanın en değerli şirketi olmasına yol açacak İpod’lar ortaya çıktı.

İlk olarak Ekim 2001’de piyasaya çıkan ve küçük boyutlara sahip olan İpod, dikdörtgen, beyaz ve cilalı çelik çerçeveye sahipti. 185 gr ağırlığındaydı ve pantolon cebine kolaylıkla sığabilirdi. Kenarlarındaki çerçeveler ise ay grisi renginde özel olarak tasarlandı. Kutusundan çıkan kulaklıkların rengi ise beyazdı ve içerisine yaklaşık 1.000 şarkı alıyordu. Şu an kullanmakta olduğumuz telefonlar için 1.000 şarkı hiç bir şey olsa da bu 22 sene önce bir devrim niteliğindeydi.

ipod

ipod

Salı günü yapılan açıklamada ve sonrasında çıkan haberde Apple bu ürünün üretiminin durdurulacağını açıkladı. Şirket, iPhone’un yaratılmasına ilham veren ve Silikon Vadisi’ni küresel kapitalizmin merkez üssü haline getirmeye yardımcı olan yirmi yıllık bir ürün serisine son vererek iPod Touch’ın üretimini aşamalı olarak durduracağını duyurdu.

İphone için İpod’tan Esinlenilmişti

Teknoloji araştırmalarında uzmanlaşmış bir şirket olan Loup Ventures’a göre, Apple 2001 yılında iPod’u piyasaya sürdüğünden beri tahmini olarak 450 milyon adet bu üründen sattı. Geçen yıl, 250 milyon iPhone satıldığı tahmin ediliyor. Geçen yıl ise sadece üç milyon iPod cihazı satıldı.
Apple, müşterilerine 2007’de tanıttığı iPhone ve müşterilerin tercihlerinin kaydığı ve yedi yıldır hizmet veren Apple Music aracılığıyla müziğin bu cihazlarda yaşamaya devam edeceğine dair bir güvence de verdi.
iPod, rakipsiz endüstriyel tasarımı, donanım mühendisliği ve yazılım geliştirme hizmetlerini bir araya getirerek Apple için onlarca yıl boyunca bir gelir sağladı. Aynı zamanda şirketin yeni bir ürünle piyasaya ilk kez nadiren çıktığını, ancak çoğu zaman zafere ulaştığını da gösterdi.
Etüd Bilişim
Etüd Bilişim
https://www.etud.com

​​​Size daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için kişisel veri politikamızdoğrultusunda çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.