İletişim
Nurtepe Mah. Alibeyköy Cad, Çam Sk. No35/A,
[email protected]
T: +90 212 266 07 77
Work Inquiries
[email protected]
T: +90 212 266 07 77
Back

Kontakt Lensler Yeni Bilgisayar Ekranları Mı Olacak?

Bir konuşma yapmanız gerektiğini hayal edin, ancak bir defterdeki notlarınıza bakmak yerine, hangi yöne bakarsanız bakın kelimelerin gözlerinizin önünden kaydığını hayal edin. Bu, akıllı kontakt lens üreticilerinin gelecekte sunulacağını vaat ettiği birçok özellikten sadece biri.

Akıllı kontakt lensler geliştiren Mojo firması yaptığı açıklamada “Şarkı sözleri veya notalarıgözlerinin önünde olan bir müzisyen olduğunuzu düşünün. Y da bir atletsiniz ve değerleriniz, mesafeniz ve ihtiyacınız olan diğer bilgiler gözlerinizin önünde olabilir.” diyor. Lens şirketi, görüntülerin kontakt lens aracılığı ile gözlerimizin önünde aktarılacağı bir teknoloji üzerinde çalışıyor.

Ürün, gözün beyazına kadar uzanan daha büyük bir lens aracılığı ile kullanıcıların görmesini düzeltirken, aynı zamanda küçük bir microLED ekran, akıllı sensörler ve katı piller de içerecek. Lens teknolojileri üzerinde çalışan firma “Gerçekten çalışan ve giyilebilen, tam özellikli bir prototip oluşturduk,  yakında bunu birçok kişi üzerinde test edeceğiz” açıklaması yaptı.

Ekranlar Gözümüzde Olacak

Teknolojinin bu kadar küçük cihazlara sığdırılabilmesi ile vücudun sağlık verilerini toplamak için başka akıllı lensler geliştirilmektedir. Bir grup bilim adamının yaptığı çalışmalar ile göz içi basıncı veya glikoz da ölçülebilecek. Örneğin glikoz seviyelerinin diyabetli kişiler tarafından yakından izlenmesi gerekir. Lensler sayesinde anlık olarak vücuttaki şeker seviyesi ölçülecek ve anında izlenebilecek.

Ayrıca, teşhis ve tedavi planlarında faydalı olan, vücuda ilaç enjekte edilmesi de lensler aracılığı ile olabilir. Teknolojinin ne kadar ilerlediğini ve hastaların yaşamlarını iyileştirmek için sunduğu potansiyel son zamanlar giderek gelişiyor.

Işık seviyeleri, kanserle ilgili moleküller veya gözyaşındaki glikoz miktarı gibi belirli değerleri izleyerek göz rahatsızlıklarından diyabete ve hatta kansere kadar tıbbi durumları teşhis edip tedavi edebilen lensler geliştirmek için araştırmalar son hızla sürüyor.

Enerji depolama alanında çalışan Yunlong Zhao isimli bilim adamı yaptığı açıklama da “Lensleri çok ince bir ağ katmanıyla ultra düz hale getiriyoruz ve sensör katmanını doğrudan bir kontakt lens üzerine yerleştirebiliyoruz, böylece doğrudan göze ve gözyaşı solüsyonuyla temas ediyor” açıklaması yaptı.

Etüd Bilişim
Etüd Bilişim
https://www.etud.com

​​​Size daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunabilmek için kişisel veri politikamızdoğrultusunda çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için tıklayınız.