IT Nedir ağ, donanım, yazılım, internet ve bu gibi pek çok kavramı ifade eder. Belirli bir kuruluştaki bilgilerin yönetimi ve işlenmesi, bilgi teknolojisinin ana alanıdır. Bunun dışında bilgi teknolojisi kişisel sistemlere değil, kurumsal sistemlere atıfta bulunmaktadır.
Kuruluşların günlük aktivitelerini düzgün bir şekilde yönetebilmeleri için IT departmanlarına ihtiyaçları vardır. IT departmanının uğraşması gereken görevler arasında programlama, ağ yönetimi, bilgisayar mühendisliği, geliştirme ve teknik destek gibi çeşitli alanlar yer alır. Bu gibi içeriklerimize Google ile ulaşabilirsiniz.
IT anlamı çoğu kişi tarafından merak edilmektedir. IT kavramı bilgi teknolojisi anlamına gelen bir terimdir. Bilgi teknolojisinin anlamına bakacak olur isek bilgi depolamak, almak ve göndermek için çeşitli sistemlerin kullanılması anlamına gelir.
Genel anlamda bilgisayar ve bilgisayar ağlarını tanımlayabilmek adına kullanılır. Ancak, kuruluştaki fiziksel donanım, uygulamalar, depolama çözümleri ve sunucular dahil olmak üzere birçok şeyi kapsayabilir. Tüm sistem katmanları bilgi teknolojisinin bir parçası halindedir.
Bilgi teknolojisi diyorsanız, doğrudan bilgisayar sistemleri ve benzeri yapılar hakkında düşünebilirsiniz. Fakat insanlar birçok şeyi elde etmek için ilk kez bilgi işleme çalışıyorlar. Örneğin, mağaralardaki resimler bilgi teknolojisinin bir parçası olarak kabul görmektedir.
IT örneklerini sizlere vereceğiz. İT çok farklı içerikleri bünyesinde içeriyor. Bir kuruluştaki bir IT departmanında, birden fazla işten sorumlu kişiler mevcuttur. Bu sorumluluklar arasında en önemlisi sistemleri ve verileri güvende tutmaktır. Ancak, ağ oluşturma, veri depolama ve teknik destek gibi çeşitli görevleri de mevcuttur.
Ağ oluşturma. Kablolu veya kablosuz olan ağlarla birbirine ulaşım sağlayan iki veya daha fazla bilgisayar sistemi denilebilir.
Veri depolama. Bilginin kullanılmadığı zaman bir yerde depolanır. Depolama çözümleri bulut depolama ve dosya sistemleridir.
Güvenliğin sağlanması. Teknolojik varlıklarını izinsiz erişime karşı korumaktadır.
Teknik desteğin sunulması. Teknoloji donanım ve yazılım hatalarının düzeltilmesi sağlanır.
IT neden önemlidir sorusuna cevap vereceğiz. Bilgisayarları ve sistemleri birbirine bağlayan ağların olmadığı bir organizasyon bulmak oldukça zordur. Standart servislerde bile istikrarlı bağlantı sağlamak çok önemlidir. Bilgi teknolojisi buna sahip olmanızı sağlamaktadır.
Çok fazla veri vardır.
Kablosuz kullanım artması
Bulut hizmetleri kullanımı
Yüksek bant genişliği